СВ. ВАСИЛИЈ ГО СЛАВИ СВОЈОТ ЛЕТЕН ПРАЗНИК

Во недела "Пониква" ќе биде место каде ке се соберат голем број на верници. Во недела манастирот "Свети Василиј" го слави својот летен празник. За таа цел денес на Пониква беше мобилна состојба, вработени од КЈП Водовод…


  • Се продава изграден деловен објект на две нивоа со површина од 1,250 м2 и дворно место 200 м2, изграден 2003 година во централниот дел на „Индустриската зона“ во Кочани. Контакт: 078-272-255 (Борис)

  • Се издава деловен објект од 500 - 3.000 м2 погоден за супер маркет, конфекција и друго. Локација - во кругот на Руен - Запчаници. Контакт: 070-213-024

  • Се продава стан 76м2 на улица „Охридска“ - Ламела 3. Цена по договор. Контакт телефон: 078-300-765

  • Се издава-продава објект од 250 м2 со локација пред управната зграда на „Атом“. Контакт: 070-213-024

  • Се изнајмува-продава објект на „Штипски пат“ (лесна индустрија), погоден за конфекција, магацин и други дејности. Цена по договор Контакт: 078-275-456

  • Лектор што поседува соодветен сертификат врши брзо и квалитетно лекторирање на текстови од сите области: белетристика, докторски, магистерски и стручни трудови. 078-420-502; 076-354-966; 071-801-273

  • Се продава овоштарник и лозје со површина од 2.700 м2, до самиот Магистрален пат Штип-Кочани. Цена по договор. Контакт: 071-215-515 (Дако)

  • Се продава „OPEL VEKTRA“ 2.0 DTI. Цена по договор. Контакт: 077-810-275

  • Се продава стан од 56 м2 во „Атомски згради“ бр. 8/3-2. Контакт: 070-692-495 (Киро)

ТЕКСТУАЛНИ ОГЛАСИЗВУЧНИОТ СИСТЕМ ОТКАЖА, СИТЕ СУДИИ ПОЛОЖИЈА

Во саботата во Штип се имаше полагање на физички норми и текстуална проверка на правилата на фудбалската игра за службените лица во Третата Фудбалска Лига -…

ВО ОРИЗАРИ Е КОНСТАТИРАНА НЕЗАКОНИТА ЕКСПЛОАТАЦИЈА НА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ

Она што изминатиот месец се шепотеше помеѓу поголемиот број на жителите на населбата Оризари, во саботата излезе на површина. Од СВР Штип е потврдено дека во…

ОТСТРАНЕТИ ГАРАЖИТЕ ПОЗАДИ „СТОПАНСКА БАНКА“

Пет дена по Одлуката донесена на Советот на општина - Кочани за проширување на паркинг просторот за наплата на паркирање вработените од Локалната Самоуправа од…

ЕДНОДНЕВНА РАБОТИЛНИЦА НА ИНСТИТУТОТ ОЛАФ ПАЛМЕ

Во саботата (23.08.2014година) беше одржана еднодневна работилница за младите социјалдемократи во просториите на ОО СДСМ Кочани. Шведскиот институтот Олаф Палме е во…

„ОСОГОВО“ ДО БОД ВО ФИНИШОТ НА СРЕДБАТА

ТРЕТА ФУДБАЛСКА ЛИГА - ИСТОК „ОСОГОВО“ - „ОВЧЕ ПОЛЕ“ 2:2 (1:0) Кочани. Стадион: „Никола Мантов“. Гледачи – 100. Главен судија: Сашко Ристов (Струмица).…

ПРВИОТ ТУРНИР ЗА „АКВАРИУМ“

Екипата на „Аквариум“ е победник на првиот Меморијален фудбалски турнир „Орце Ангелов – Поцо“ откако во неизвесното финале ја совлада мошне добрата екипа на…

ПОЗНАТИ ПОЛУФИНАЛИСТИТЕ НА ТУРНИРОТ

Во прекрасен амбиент на теренот за мал фудбал во детската градинка во „Текешински Лозја“ вечерва се одиграа четврт финалните натпревари од првиот Меморијален…

ОКОЛИНАТА НА ПД „АСНОМ“ СЕ ПРЕТВОРА ВО ДЕПОНИЈА

Расфрлана хартија, смет на сите страни и неисчистени патеки е сликата од секојдневието на околината на Пионерскиот Дом „АСНОМ“ во Кочани. Околината на зградата…

НЕМА ПРИЈАВЕНО ЛИЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ЖОЛТИЦА

Појавата на заболени од жолтица во Општина Штип внесе немир меѓу населението и од нашата општина, но од Центарот за јавно здравје од Кочани велат дека на…

СТОЧНИОТ ПАЗАР ВО ОБЛЕШЕВО ЗАТВОРЕН

Еден од најголемите пазари за добиток во Источна Македонија, пазарот во Облешево во вторник ќе биде затворен. Причината е појавата на болеста „Син јазик“, а…

ЈАВНА РАСПРАВА

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (Сл.Весник на РМ бр 5/2002) , Градоначалникот на Општина Кочани, донесе О Д Л У К А за организирање …

СТАРТУВА ПРВЕНСТВОТО ВО ТРЕТА ФУДБАЛСКА ЛИГА ИСТОК

Во Недела со почеток во 17:00 часот, се крева завесата на новото првенство во Третата Фудбалска Лига – Исток. На програмата се шест натпревари од кои секој на свој…

МЕМОРИЈАЛЕН ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „ОРЦЕ АНГЕЛОВ – ПОЦО“

Во организација на Пицеријата „Аквариум“ во Сабота и Недела на теренот за мал фудбал во Детската градинка кај „Текешински Лозја“ ќе се одржи првиот Меморијален…

ЛИГАТА СЕПАК ЌЕ ЗАПОЧНЕ

Комесарот на Третата Фудбалска Лига – Исток Јованчо Пилешков добил цврсти гаранции дека до Петок парите од трите најпроблематични екипи ќе легнат на…

БОРИС ВАСЕВСКИ СО ПОГОДОК ЈА ОТВОРИ СЕЗОНАТА

Добар почеток за Борис Васевски во новото првенство на Третата Фудбалска Лига на Швајцарија – Група 1. Имено екипата на Васевски „Нидерленз“ во првото коло…

САШО ГИГОВ - ГИШ И НЕГОВИОТ БЕНД ВО ПЕТОК ВО „ГАРДЕН“

Културното лето во „Гарден“ продолжува и овој викенд. Во Петок во 22:00 часот започнува забавата со бендот на Сашо Гигов – Гиш „Ла Колони Волвокс“ Кои се „Ла…