Slavco Ivanovski

g26

ВРЕМЕПЛОВ

ДЕН  КОГА  ВО  КОЧАНИ  ГОСТУВАШЕ  ТИМ  ОД  ГОЛЕМАТА  ФУДБАЛСКА  ЧЕТВОРКА Во сега далечната 2000-та година (10.02.2000 година) љубителите на фудбалот во Кочан...
KAMPANJA-007

ВРЕМЕПЛОВ

Пред тринаесет години (10.02.2006 година) политичката партија НСДП формираше свој огранок во Кочани. По тој повод Претседателот на партијата Тито Петковски в...
31

ЕДНИ РУШАТ, ДРУГИ ПОПРАВААТ

Не стивнува уништувањето на заедничките добра. Особено тоа е изразено во доцните ноќни часови кога се и сешто се шета по улиците на Кочани. Во четвртокот наш...
P1340564

ПРОШИРЕНИ МЕРКИТЕ ОД ПРОГРАМАТА ЗА СОЦИЈАЛНА, ДЕТСКА И ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ОПШТИНА КОЧАНИ

Програмата за остварување на социјална, детска и здравствена заштита на Општина Кочани за 2019 година ги прошири мерките за реализација и го зголеми опфатот на ...
DSCN8740

ПРОЕКТ „ПОЕЗИЈА – ПОВОД И ПРИЧИНА“ – ПОРТРЕТ НА РОДНОКРАЈНИОТ АВТОР ЈАНЕ АТАНАСОВ

Вечерва во „Фоаје 2“ во НУ ЦК „Бели Мугри“ во Кочан во склоп на проектот „Поезија – повод и причина“ беше претставен литературниот портрет на роднокрајниот авто...
DSCN8710

ИЗЛОЖБА НА ЦРТЕЖИ НА ВЕРЧЕ АНДОНОВА

Интелектуалната или било каква попреченост не претставува пречка да можат и лицата со попречност да организираат изложби, промоции на книги или слични настани  ...