Slavco Ivanovski

1

„МЕСЕЦ НА КНИГАТА 2016“

Годинешнава манифестација „Месец на книгата2016“започна на 4 ноември  со писателската средба на членовите на ЛК„Копнеж“ од Кочани и учениците од ОУ „Раде Кратов...
DSCN9473

ПРЕС НА ОО НА СДСМ – КОЧАНИ

Почитувани сограѓани, другари и другарки. Почитувани претставници на медиумите. Ви се обраќам од позиција претседател на ОО на СДСМ Кочани и кандидат за прат...
DSCN9258

ДОДЕЛЕНИ ГОДИНЕШНИТЕ 30 СТИПЕНДИИ

Со одлука на Комисијата за доделување стипендии, во студиската 2016/17 година Општина Кочани ќе стипендира 30 жители на Кочани,  редовни студенти на државните у...
DSCN9224

ЧУДНА ПОЈАВА НА НЕБОТО НАД КОЧАНИ

Во неделата некаде околу 15:45 часот бела густа трага што остана на небото над градот подолг период ги возбуди дел од граѓаните што го гледаа. Дел од нив чит...