Slavco Ivanovski

1

ВРНЕЖИ ОД ГРАД НА „ПОНИКВА“

По долгото и суво лето со пеколни горештини, конечно во неделата заврна дожд кој е добредојден и за земјоделците а и за акумулационите езера чие празнење беше з...
P1610860

О Б Ј А В А

Општина  Кочани распиша О Б Ј А В А за доделување награда за  најуспешен земјоделец  на Општина  Кочани   Наградата најуспешен земјоделец е вос...
P3850553

НЕРЕШЕНО НАЈПРАВЕДНО

ТРЕТА  ФУДБАЛСКА  ЛИГА  -  ИСТОК „ОСОГОВО“ – „СЛОГА 1934“  1:1 (1:0) Кочани. Стадион: „Никола Мантов“. Гледачи – 400. Главен судија: Димитар Пилешков. Пом...
P1330761

ИН МЕМОРИАМ

Денес ненадејно почина една од најголемите фудбалски легенди на Кочани. Денес Кочанскиот фудбал остана без уште еден од плејадата играчи и спортски работници ко...
P1050288

Љубителите на фудбалот во Кочани во Сабота и недела ќе имаат убава можност да проследат два интересни фудбалски натпревари. Најпрвин во Сабота со почеток во ...
P3840740

(НЕ) КУЛТУРАТА СИ ГО ПРАВИ СВОЕТО

Ако пред петнаесетина години Кочани важеше за еден од најчистите градови во Македонија, сега тоа е историја на која само од време, на време се потсетуваме. К...