Slavco Ivanovski

PIC_6953

ЗГОЛЕМЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДВОРОТ НА ОУ „МАЛИНА ПОПИВАНОВА“ – ОТВОРЕН НОВ ПОВИК ЗА ИЗБОР НА ИЗВЕДУВАЧ

Со измена на Планот за јавни набавки и финансиското дополнување, повторно е објавен јавниот повик за реконструкција на дворот на ОУ „Малина Попиванова“. Згол...
P2540713

И ДЕНЕС, ПО ЕДЕН НОВОЗАБОЛЕН И ОЗДРАВЕН ОД КОЧАНИ. ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД МИНИСТЕРОТ ВЕНКО ФИЛИПЧЕ ЗА 04.08.2020 ГОДИНА

Во последните 24 часа се направени 830 тестирања, а регистрирани се 75 нови случаи на ковид-19 во: Скопје 32, Куманово 4, Штип 5, Тетово 7, Кавадарци 8, Гостива...
DSCN1191

Ј А В Е Н П О В И К

Во согласност со член 8 од Одлуката за наградите на општината Кочани („Сл.гласник на општина Кочани“ Бр.9/010, 6/2018 и 5/2019), Одборот за доделување на наград...
iskra

БИБЛИОТЕКА „ИСКРА“ СО ПРОГРАМСКИ АКТИВНОСТИ ГО ПОТТИКНУВА ЧИТАЊЕТО КАЈ ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ

Со цел во време на пандемија да ги поттикне децата и младите на читање, размислување и анализа на прочитаното, ЈОУ Библиотека „Искра“ – Кочани почнува со реализ...
DSCN9602

„ОСОГОВО“ ГО ПРЕСЛУША И „КИТ ГО“

Со добра и ефикасна игра особено во второто полувреме играчите на „Осогово“ ја забележаа и втората победа во серијата подготовки пред стартот на првенството во ...
PIC_7063

ЌЕ СЕ РАБОТИ НА ПРЕДЛОГ МЕРКИ И ЗАКОНСКИ РЕШЕНИЈА ЗА ОДРЖЛИВО УПРАВУВАЊЕ СО ЖЕТВАРСКИ ОСТАТОЦИ

Позитивни се почетните резултати од првата фаза на проектот „Добра земјоделска практика-богат биодиверзитет“, што во изминатите осум месеци се реализираше во Ко...