Земјоделие

P1630239

О Б Ј А В А

О Б Ј А В А за доделување Награда за најуспешен земјоделец на Општина Кочани за 2017 година Во рамките на манифестацијата „Денови на кочанскиот ориз“ е в...
P3780016

ИЗВЕСТУВАЊЕ

АД Водостопанство на Република Македонија – Скопје, Подружница „Брегалница“ – Кочани известува дека на ден 11.09.2017 година (Понеделник) во 10:00 часот е преки...
369514-vo-sreda-kje-se-prska-protiv-komarci-129781

И З В Е С Т У В А Њ Е

Поради неповолните временски услови најавеното прскање против Комарци за 22 август 2017 (понеделник спрема вторник) во ноќните часови се одложува за 25 август (...
100-0013_IMG

ЗАПОЧНА ЖЕТВАТА НА ОРИЗ

Добрите временски услови што го зафатија регионот минатата недела ги предизвикаа земјоделците од кочанскиот регион да ја започнат годинешната жетва на ориз. ...
P1670012

ЗАПОЧНА ПОДНЕСУВАЊЕТО НА БАРАЊАТА ЗА ДИРЕКТНИ ПЛАЌАЊА ЗА ПРОДАДЕНА ОРИЗОВА АРПА

Во тек е поднесувањето на барања за директни плаќања за произведена и продадена оризова арпа. Право на поднесување на овие барања имаат производителите на ор...