Спорт

P1190946

НЕМА ФУДБАЛ ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ!

Комисијата на натпревари на ФФМ донесе одлука да се одложат фудбалските натпревари во Првата Фудбалска Лига за жени и во двете Втори Лиги. Причина е што цела...
P2860348

К О Н К У Р С

Градоначалникот на Општина Кочани распиша К О Н К У Р С за доделување една стипендиja на спортист – спортска надеж на општина Кочани за остварени спортски...
FFM-Borche-Popovski-640x407

ЗАРОБЕН ФУДБАЛ

Македонските клубови се единствените во Европа што не остваруваат никакви приходи од ТВ-правата од своите прволигашки натпревари. До скоро нашите клубови не ги ...
DSCN7389

ОВАЦИИ ЗА БЛАЖЕ НИКОЛОВ

Блаже Николов долгогодишниот домаќин на стадионот „Никола Мантов“ воедно и економ на фудбалскиот клуб „Осогово“ во саботата доби овации на отворена сцена. Им...
DSCN8979

„ТИВЕРИЈА“ СУПЕРИОРНА ВО КОЧАНИ

На отворањето на пролетниот дел од првенството во Првата Фудбалска Лига за жени, во Кочани на стадионот „Никола Мантов“ домаќинот „Кочани“ ја пречека второпласи...