Спорт

DSCN0743

КОМШИСКОТО ДЕРБИ БЕЗ ПОБЕДНИК

Долго најавувано комшиско дерби помеѓу „Осогово“ и „Брегалница“ од Штип пред околу 1.500 гледачи заврши без победник. Уште од првиот свиреж на денес мошне ав...
P1190946

НЕМА ФУДБАЛ ЗА ВРЕМЕ НА ВИКЕНДОТ!

Комисијата на натпревари на ФФМ донесе одлука да се одложат фудбалските натпревари во Првата Фудбалска Лига за жени и во двете Втори Лиги. Причина е што цела...
P2860348

К О Н К У Р С

Градоначалникот на Општина Кочани распиша К О Н К У Р С за доделување една стипендиja на спортист – спортска надеж на општина Кочани за остварени спортски...
FFM-Borche-Popovski-640x407

ЗАРОБЕН ФУДБАЛ

Македонските клубови се единствените во Европа што не остваруваат никакви приходи од ТВ-правата од своите прволигашки натпревари. До скоро нашите клубови не ги ...