Туризам

26815143_10203634145890519_6674225468612741759_n

СООБРАЌАЕН ХАОС НА „ПОНИКВА“

Голем број љубители на планинскиот туризам планираа да го искористат денешниот неработен ден и да појдат на „Пониква“. Некои одвај успеаја да искачат, но некои ...
81

СНЕГОТ НА „ПОНИКВА“ ВЕ ОЧЕКУВА

Снегот што изминатите денови паѓаше на „Пониква“ ги очекува љубителите на зимските спортови и туристите. Ниските температури успеаја да го задржат снегот кој...
24139350_10210634971576481_581656844_o

СНЕГ НА „ПОНИКВА“

Падна првиот снег на „Пониква“. Од утринава па до попладнето наврнати се околу 10 сантиметри снег што и дава посебен белег на Осоговската убавица. До затв...
DSCN7122

И З В Е С Т У В А Њ Е

Менаџерскиот тим  на Пицерија „Пјаца“ информира дека, поради целосно реновирање на објектот во наредните десетина дена пицеријата нема да работи. За денот на...
5

НОВ СНЕГ НА „ПОНИКВА“

Штотуку добивме информација дека на „Пониква“ од доцните вечерни часови непрекинато врне снег. Досега се измерени околу десетина сантиметри нов снег кој ѝ да...
P1230025

ЗАМРЗНА ЕЗЕРОТО „ГРАТЧЕ“

Ниските температури во кои живата во термометарот се спушти и под 20° Целзиусови е причината за замрзнувањето на водите во езерото „Гратче“. Езерото е целосн...
30

ПАТОТ КОН „ПОНИКВА“ Е РАСЧИСТЕН

Според информациите што ги добивме од „Македонија пар“ подружница Кочани, патниот правец Кочани-Пониква е расчистен и на истиот може непречено да се одвива сооб...