Економија

DSC_0017

ПРЕПОРАКА ЗА РОДОВА ЕДНАКВОСТ. ПРЕДНОСТ НА КАНДИДАТКИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ВО ТППЕ – КОЧАНИ

Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев ја прифати препораката од координаторите за еднакви можности во општинската администрација за спроведување мер...
kochani panoramski

ИЗМЕНА НА ДУП ЗА ГРАДСКА ЧЕТВРТ 9 – ВО ДРАЧЕВИК СЕ ПЛАНИРААТ ПАРЦЕЛИ ЗА ДЕТСКА ГРАДИНКА И УЧИЛИШТЕ

Во тек е постапката за измена на Деталниот урбанистички план за Градската четврт 9 во Кочани. Се работи за просторот во населбата Драчевик, што се наоѓа меѓу ул...
P3680755

С О О П Ш Т Е Н И Е

КЈП „Водовод“ од Кочани традиционално за Новогодишните празници издава тезги на утврдена локација по цена од 750,00 денари по тезга. Заинтересираните граѓани...
screen-shot-2016-06-08-at-2-49-11-pm

НАМЕСТО 19 НАБАВЕНИ 24 ЛАПТОПА!?

Поголемиот број знаат, но и молчат во Локалната самоуправа околу набавката на 24-те лаптопа кои се нарачани во времето на сега веќе бившиот градоначалник на Опш...