Занимливости

61

ПИСМЕНОСТА НА ДЕЛО

Минатата седмица се обележуваше паркиралиштето зад зградите на „Стопанска Банка“ и „Балкан Лукс“. Во трка со времето,  што побргу да се заврши работата некој...
DSCN9224

ЧУДНА ПОЈАВА НА НЕБОТО НАД КОЧАНИ

Во неделата некаде околу 15:45 часот бела густа трага што остана на небото над градот подолг период ги возбуди дел од граѓаните што го гледаа. Дел од нив чит...
1

АТРАКТИВЕН ТРАНСПОРТ НА КОНТЕЈНЕР

Топлиот бран што не зафати на почетокот на оваа седмица си го стори своето. Фатени од топлото Февруарско сонце почнаа да се случуваат чудни нешта. Во вторник...
11950965_10153632182334752_358766824_n

ПОСАДИЛЕ ДРВО НА СРЕД УЛИЦА

Во знак на револт за недомаќинското работење на одредена компанија а и на дел од општинските институции, некои од жителите од улицата „Охридска“ работата си ја ...
11939048_885542388181058_2028629922_n

КУЛТУРА НА НАЈВИСОКО НИВО

Благодарение на соработката што ја имаме со нашите сограѓани, дојдовме до две фотографии кои ја отсликуваат реалната културна слика на градот. Имено деновиве...
743781.jpg

СВЕТНАА ЛЕД СВЕТИЛКИТЕ

Светнаа лед светилките како дел од реконструкцијата на уличното осветлување во Кочани, кои според потпишаниот договор ги поставува белградската фабрика „Минел...