Здравје

DSCN5735

КОЧАНЧАНИ НЕ СЕ ЉУБИТЕЛИ НА МЕДОТ!?

Во организација на ПЗ „Матица“ од Кочани, „градот на оризот“ по 19-ти пат беше домаќин на манифестацијата „Денови на медот“. Убавото време, квалитетот на мед...
P1770337

НЕМАЊЕТО ЛЕКАР ГИ МАЧИ ОБЛЕШЕВЦИ

Во 21-виот век за да направат обичен лекарски преглед, жителите на Облешево потребно е да патуваат до Кочани, да губат дел од драгоценото време и да плаќаат пре...
ovci-sipanici

НЕПОТРЕБНО ЗАПЛАШУВАЊЕ НА НАРОДОТ

Веста која денес беше објавена на неколку медиуми дека Овчите сипаници се во експанзија и дека е прогласена епидемија во Кочани, Берово и Пехчево е неточна. ...
355605-vo-kavadarci-ima-1.167-zaboleni-od-grip

РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД ГРИП

Ако последната седмица во веќе минатата година бројката заболени од грип изнесуваше само 26 лица и не беше загрижувачка, сега една седмица подоцна бројките пока...
P2540721

НОВИ 53 ЛИЦА ЗАБОЛЕНИ ОД ГРИП

Во последната седмица од месец Јануари се регистрирани нови 53 лица заболени од грип, кои со претходно пријавените покажуваат бројка од досега вкупно регистрира...