Култура

DSCN9729

ПОКАНА ЗА ЛИТЕРАТУРНО ЧИТАЊЕ

Почитувани, Литературниот клуб „Копнеж“, на ден 23.11.2017 (четврток), со почеток во 12,00 часот ќе одржи литературно читање во просториите на ЈОУБ „Искра“ –...
DSC_0027

ТРИБИНА ЗА КУЛТУРА: ОБЕДИНУВАЊЕ НА СИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУЦИИ И ДЕЈЦИ – ЗА ПОДОБРИ РЕЗУЛТАТИ

Во петокот, на 17 ноември, Одделението за јавни дејности организираше јавна трибина за планирање на општинскиот буџет за култура. На средбата со претставници на...