За време на одржувањето на годинешното Изборно Годишно Собрание на ОФС Кочани од говорницата, секретарот на ФФМ, инаку гост на Собранието Филип Поповски вети дека годинава стадионот „Никола Мантов“ во Кочани го очекува комплетно реновирање од страна на ФФМ.

Симптоматично е што ваквите ветувања на кои кочанчани „добро“ се наслушаа секогаш стигнуваат пред некои избори, а кога е во прашање ФФМ секогаш кога треба да му се даде нов мандат на неговата „екселенција“ Илчо Ѓорѓиоски.

Така беше и пред тоа, така беше и овој пат.

За потсетување само, ФФМ уште во 2014 година во знак на еден вид благодарност за лојалноста на неговите делегати, вети дека ќе го реновира стадионот „Никола Мантов“ и истиот ќе го приспособи да биде место каде ќе се одигруваат меѓународни натпревари. Ветија но не го исполнија нивниот дел од ветувањето. Тогаш ветувањето го исполни само Локалната самоуправа која имаше задача да ја смени дотрајаната столарија со нова од ПВЦ и да ги оспособи и реновира комплетно соблекувалните, што во целост беше завршено.

Кочани вложи средства и си ја исполни задачата, а од ФФМ ниту трага ниту глас.

Кон крајот на минатата година, поточно кон крајот на месец Октомври се направи нова бушотина покрај теренот на стадионот која ќе имала за цел да биде дел од најновото и најсовремено наводнување на теренот. Тоа се случи пред помалку од три месеци пред годинешното Изборно Собрание.

Изборното Собрание е зад нас, Илчо Ѓорѓиоски повторно доби легитимитет на кандидат за Претседател на ФФМ. Делегатите од ОФС Кочани му го отворија патот на Илчета, сега е на ред неговата институција ФФМ да го исполни ветеното, да го реновира стадионот „Никола Мантов“ или пак и ова ветување ќе се пролонгира за некоја идна друга потреба на челниците од ФФМ.

Времето е пред нас, ќе видиме.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари