На покана на Драган Шеќероски – тренер на Џудо клубот „Гладијатор“ од Кочани, во „градот на оризот“ престојуваше Габриел Сапта тренер по џудо, инаку член на меѓународната џудо федерација.

Во изминатите два дена колку што престојуваше, Сапта одржа заеднички тренинзи со речиси сите членови на Џудо клубот „Гладијатор“.

Целта на посетата на овој еминентен џудо стручњак беше да се направи што поголема популаризација на овој спорт како во државата, така и во Кочани.

С. Ивановски

22

23

24

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари