Почитувани,

Единствениот отчет кој може да го даде градоначалникот Ратко Димитровски е отчетот на долгови и кредити со кои ја презадолжи општината во последните четири години.

Димитровски ќе остане запаметен единствено по промашените проекти и огромните долгови кои ќе ги плаќаат и генерациите кои доаѓаат.

Благодарение на катастрофалните политики на локалната власт, денес Кочани има кредити во висина од два милиони евра и долг за бесплатниот училиштен превоз и за другите неподмирени обврски на училиштата од уште два милиони евра. Можеби има уште некој милион за кој граѓаните допрва ќе дознаат!

Иако ја презадолжи општината, Димитровски не спроведе ниту еден капитален проект од неговата програма. Во градот речиси и да нема улица што не е раскопана и оштетена дури и новоасфалтираните, на пример „9 Мај“, „Стево Теодосиевски“, „Љупчо Сантов“, но и новите „шарени улици“ во Прокарка. Нема ниту искористување на гоетермалната енергија, а не е изграден ниту затворениот градски базен со кој Димитровски толку многу се фалеше. Овие, како и многу други проекти останаа само на хартија, во предизборната програма на сегашниот градоначалник.

Во меѓувреме младите масовно го напуштаат Кочани, земјоделците се разочарани и изневерени, а единствени кои живеат добро се Димитровски и неговите соработници.

ТОА кажете им го на граѓаните, а не пумпајте лажни должини на потпорни ѕидови, огради и тротоари што не сте ги изградиле ни за осум, а не за четири години.

Затоа, на Кочани му е потребна нова одговорна локална власт. По неодамнешните промени на парламентарните избори, промени доаѓаат и на локално ниво. Кочани ќе добие нова чесна и одговорна власт, која наместо за личните и партиските интереси, ќе се грижи единствено за интересите на граѓаните.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари