Со одигрувањето на натпреварите од првото коло, денес во салата на ОУ „Никола Карев“ страдуваше годинешната 8-ма по ред Општинска Училишна Лига во футсал.

Во лига натпреварите се вклучени учениците од петте основни училишта во општината.

Резултати од првото коло:

„Никола Карев“ – „Малина Попиванова“  9:1

„Раде Кратовче“ – „Кирил и Методиј“  7:1

Слободна беше екипата на „Крсте Петков Мисирков“.

Натпреварите ќе се играат по двокружен систем во деновите Вторник и Петок.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари