По завршувањето на првиот дел од годинешната „Училишна Општинска Лига“ во Футсал, екипата од ОУ „Никола Карев“ со четири победи од исто толку натпревари го освои првото место и ја наметна својата кандидатура за годинешен победник.

Комплетни резултати:

Прво коло:

Никола Карев – Малина Попиванова  9:1 (4:0)

Крсте Петков Мисирков – Раде Кратовче  1:6 (0:3)

Второ коло:

Малина Попиванова – Св. Кирил и Методиј  3:4 (0:2)

Крсте Петков Мисирков – Никола Карев  0:10 (0:4)

Трето коло:

Св. Кирил и Методиј – Крсте Петков Мисирков  1:4 (0:1)

Раде Кратовче – Малина Попиванова  4:0 (3:0)

Четврто коло:

Крсте Петков Мисирков – Раде Кратовче  0:4 (0:2)

Никола Карев – Св. Кирил и Методиј  11:3 (5:0)

Петто коло:

Раде Кратовче – Никола Карев  1:5 (0:3)

Малина Попиванова – Св. Кирил и Методија  5:1 (0:0)

Т А Б Е Л А:

1. Никола Карев                  12 (35:05) + 30

2. Раде Кратовче                 9 (15:06)  + 9

3. Малина Попиванова        3 (09:18)  – 9

4. Св. Кирил и Методиј        3 (09:23)  – 14

5. Крсте Петков Мисирков  3 (05:21) -16

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари