Минатата седмица се обележуваше паркиралиштето зад зградите на „Стопанска Банка“ и „Балкан Лукс“.

Во трка со времето,  што побргу да се заврши работата некој од оние на кои им беше доверено обележувањето се погрижил да го напише зборот СТОП и тоа на латиница за да го разберат и странците, не баре Кочани е секој ден опседнато со странски туристи.

Но како и да е, она што го напишал не само странците туку и многумина наши кои ја знаат латиницата нема да го разберат.

Но и тоа е дел од животот.

Писменоста ја поставил на дело и видело.

С. Ивановски

62.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари