По повод „Денот на екологијата“, Градоначалникот на Општина Кочани Ратко Димитровски одржа прес конференција во Детското игралиште во „Паркот на револуцијата“.

Димитровски ги запозна граѓаните дека не само ова, туку и останатите детски игралишта се освежени, оштетените реквизити се заменети со нови, се со цел најмладите удобно да се чувствуваат.

Воедно Градоначалникот потенцираше дека општината, комуналните редари и полицијата ќе го спречат уништувањето на игралиштата но упати и апел до сите жители на Кочани дека и тие треба да бидат „чуварите“ на овие детски игралишта бидејќи за нивно одржување се трошат средства од Буџетот.

Освен општината во овој проект се вклучени и вработените од КЈП „Водовод“ – Кочани.

С. Ивановски

DSCN1130

DSCN1117

DSCN1102

DSCN1136

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари