Според Соопштението на „Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија вториот работен ден од Велигден е неработен.

Според Законот за празници на Република Македонија (Службен весник на Република Македонија број 21/98 и 18/17) вториот ден на Велигден според православниот календар (Понеделник 17.Април 2017 година) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Како и Петок, 14.Април 2017 година е прогласен за неработен, вработените ќе добијат четири дена за празнување.

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари