Годинешниот Куп на Македонија во боди билдинг и на Фтнес Федерацијата на Македонија во категоријата „Машка фигура“ над 178 см. заслужено му припадна на Кристијан Донев.

„Купот на Македонија“ имаше квалификациски карактер бидејќи најдобрите си обезбедија настап на балканското и Европското Првенство.

Инаку Кристијан Донев по потекло е од с.Грдовци  а моментно ги брани боите на „Магнус центар за боди билдинг и фитнес“ од Скопје.

Купот на Македонија се одржа во халата на „Скопски саем“.

С. Ивановски

56

57

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари