Денес во просториите на ОМУ „Ристо Јуруков“ во Кочани од страна на Директорот на училиштето Елизабета Ѓеорѓиева беа претставени учениците кои годинава на Државните и Меѓународните натпревари добија награди и признанија.

Државен натпревар по теорија – Наставни  Благоја Николов

– Љупка Јорданова – прва награда

– Ана Јорданова – прва награда до регионален натпревар

Државен натпревар по солфеж – Наставник  Благој Николов

– Андреј Петров – прва награда

– Михаил Митев – прва награда

– Викторија Петрова – прва награда

-Ј ован Филипов – Пофалница

Државен натпревар по солфеж – Наставник Љупчо Ѓорѓиев

– Бојан Костовски – учество

– Мери Манасиева – учество

Меѓународен натпревар за пијано – Врање (Република Србија) – Наставник Оливер Стоименов

– Викторија Петрова – втора награда

– Луна Милосов – втора награда

-Ј ован Филипов – трета награда

Меѓународен натпревар за гитара – Скопје (Тремоло 2017) – Наставник Зоран Христов

– Мери Манасиева – прва награда

– Данче Ајтовска – втора награда

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари