Извидничкиот одред „Ластовица“ од Кочани продолжува со своите активности.

Неработниот ден во Петокот беше искористен за кратка обуа за најмладите членови т.е. учениците од 10 до 12 годишна возраст. На само неколку километри од градот во М.В. „Дабот“ во близина на с.Бели околу 40 ученици се запознаа со неколку основни вештини во извидништвото, како што се поставување шатор, врзување јазли, користење на бусола и сл.

Главниот збор во демонстрирањето го имаа десетина поискусни извидници потпомогнати од неколкуте наставници кои беа и иницијатори за формирањето на одредот.

Задоволни од успешниот ден, сите членови се вратија пеш до своите домови.

Наредните активности на кочанските извидници ќе бидат со учениците од 12 до 15 годишна возраст веднаш по завршувањето на учебната година.

52

53

54

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари