Во ОМУ „Ристо Јуруков“ – Кочани, денес беа претставени наградените ученици кои учествуваа на 7-миот Меѓународен натпревар на млади пијанисти „Гевгелија 2017“ и на Меѓународниот натпревар „ ART  IN VELES “ .

7-ми меѓународен натпревар на млади пијанисти, Гевгелија 2017

Класа наставник Марија Лазарова – пијано

– Никола Илиев – предкатегорија – I награда

– Тамара Беќарска – предкатегорија – I награда

– Илина Карајанкова – предкатегорија – I награда

– Љупка Карајанкова – предкатегорија – I награда

– Иван Ристиќ – II категорија – II награда

Класа наставник Драгана Карова – пијано

– Снежана Трифунова – I категорија – I награда

– Никифор Илиев – I категорија – III награда

Класа наставник Дејан Стојанов – пијано

– Моника Стојанова – I категорија – II награда

Класа наставник Душан Стојанов – пијано

– Ана Јорданова – II категорија – II награда

Класа наставник Oливер Стоименов – пијано

– Јован Филипов – II категорија – I награда

– Луна Милосова – I категорија – II награда

– Викторија Петрова – I категорија – III награда

Меѓународен натпревар ART IN VELES

Класа наставник Слободан Трајанов – хармоника

– Бојан Костов – хармоника – II награда

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари