Спортскиот риболов на езерото „Гратче“ од ден на ден, од викенд до викенд, зема се поголем замава.

Изминатиот викенд членови на Риболовното Здружение „Кочански рибар“ од Кочани имаа навистина прекрасен улов на крап капиталец.

Фатени се 13 крапа капиталци со кои откако беа направени фотографии веднаш беа вратени во водите на езерото.

Ако се продолжи со ваквото темпо нема да биде никакво изненадување доколку за краток период „Гратче“ стане едно од најинтересните езера каде ќе има масовно спортско рибарење.

С. Ивановски

42

43

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари