ИО „Ластовица“ од Кочани работи со полна пареа.

Повеќе од 30 извидници од Кочани учествуваа во осум дневниот камп што Сојузот на Извидници на Македонија кој се организираше во Извидничкиот центар во Охрид.

На кампот освен од повеќе градови од Македонија, зедоа учество и извидници од Франција и Белгија.

За време на престојот на кампот, извидниците имаа можност да посетуваат обуки за најважните извиднички и животни вештини, а не изостанаа ниту културно забавниот живот и меѓусебното другарување.

Во тек е втората смена на кампот на која исто така учествува група на извидници од Кочани кои ќе се задржат во Охрид до 17 овој месец.

 

20030965_10210835596986326_238488861_n

20030932_10210835597026327_1981916906_n

19989185_10210835596866323_36473698_n

20031018_10210835597106329_1754478046_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари