Во рамките на манифестацијата „Европски денови на културното наследство“ денес во ЈОУ Библиотека во Кочани се одржа предавање на тема „Водата извор на животот“.

Предавачот Илинка Атанасова – Историчар на уметноста при Археолошкиот музеј на Република Македонија, на слушателите, ученици од основните и средни училишта во градот како и дечиња од „Дневниот центар“ од Виница зборуваше за водата како извор на животот, како фактор на живеење без која ништо не би било така, како што е.

По предавањето беше посетена „Етно куќа“ во Кочани во која се изложени експонати од археолошкото и етнолошкото богатство на кочанскиот крај.

На крајот од манифестацијата „Европски денови на културното наследство“ беа посетени и водопадите на „Голема река“ од која се полни вештачкото езеро „Гратче“.

С. Ивановски

DSCN1580

 

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари