Денес во ДИК (Државана Изборна Комисија) со извршена жрепка се утврди редоследот на кандидатите за Градоначалници и Листата на советници во гласачкото ливче за „Локалните избори 2017 година“.

За Кочани кандидатите за Градоначалници ги добија броевите:

СДПМ  број 1

ВМРО ДПМНЕ и коалицијата  број  13

СДСМ и коалицијата  број  19

Броевите на Листите за советници се по следниот редослед:

Листа на советници – ВМРО ДПМНЕ и коалицијата  број  13

Листа на советници – СДСМ  и коалицијата  број  19

Листа на советници – Група избирачи – Венко Крстевски  број  55

На 15 октомври гласачите ќе одлучуваат кој број ќе го заокружат.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари