Викендот граѓанската иницијатива „Младите за Кочани“ организираше повеќе културни случувања во градот. Во петокот на повеќе локации во градот локални бендови и диџеи ги забавуваа случајните минувачи. Во саботата на споменикот на слободата одржаа форум театар со кој беа обработени неколку проблеми на младите од Кочани. Како дел од

настанот имаше промоција на книга и џем сешн (џез перфоманс). Мисијата на OSCE ненајавена беше присутна на настанот и ги следеше активностите на граѓанската иницијатива и имаше можност да разговара со нив за политичката кампања.

Младите за Кочани истакнаа дека на споменикот во иднина ќе има претстави од секаков вид, музички настани(журки, концерт, млади алтернативни бендови), изложби и се надеваме дека недела традиционално ќе биде ден за пикник и дружба надополнет со најразлични уметнички перформанси.

Младите ќе го вратат Кочани таму каде што му е местото!

Независна листа за советници на општина Кочани, носител Венко Крстевски.

Младите за Кочани! 55

22042096_10214083409942004_2288491801640299645_o

22104363_10214082500279263_3284767750833393301_o

22163781_1698634553502235_1915034264_o

22197650_1698634650168892_11899487_o

22140629_1698634696835554_1785307924_o

22192804_1698634716835552_1475647022_n (1)

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари