Почитувани сограѓани,

Чистата и здрава животна средина е предуслов за здрав живот. Таа е наш приоритет.

Градот тоне во ѓубре. Управувањето со отпадот е во криза. Потребен е современ третман на цврстиот отпад. Селекција на отпадот, автомати за амбалажа, рециклирање. Јавни површини за градежен шут и функционална комунална и инспекциска служба. Кочани може економски и паметно да се исчисти.

Општина Кочани беше и може да биде екопример во државава. Хибридните светилки се модел за користење на евтината сончева енергија со која Кочани изобилува. Оние што ги имаше, по кои бевме пилот-општина, се искршени и за жал, не се одржуваат.

Ние сме за што повеќе паркови и зеленило: на Локубија, кај Стопанскиот двор на булеварот „Тодосија Паунов“, во населбата Трајново Трло. Зони за пешаци и велосипеди. Замена на азбестните водоводни цевки. Ние сме за искористување на европските пари за чиста и здрава животна средина.

Правото на чиста животна средина е фундаментално граѓанско право. Затоа е неопходно почитување на еколошките стандарди, повеќе финансиски средства, изготвување и реализирање на програми за подигање на јавната свест на граѓаните.

За да има здрав живот за сите! Подеднакво и во градот и во населените места.

Чистата и здрава средина да нè исполни со живот!

22237056_10155218455144582_1896428915_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари