Од мое лично име и од името на Општина Кочани, на сите граѓани на Кочани и на Република Македонија им го честитам 11 Октомври, Денот на македонското востание.

Овој голем празник е уште еден од темелите на македонската државност со кој се оствари стремежот на сите претходни генерации за достигнување на победата и слободата на македонскиот народ.

Празнувајќи го овој ден, им оддаваме почит на сите учесници во вооруженото и антифашистичко востание, кои ги вградија животите за денешната слобода.

Нека е честит 11 Октомври, Денот на македонското востание!

Градоначалник на Општина Кочани,

Ратко Димитровски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари