Како што сме информирани, „Центарот за Јавно Здравје“ од Кочани оваа година обезбеди 2.400 висококвалитетни вакцини против сезонски грип за граѓаните од регионот што го покриваат: Кочани (900), Виница (450), Берово (350), Пехчево (200) и Делчево со Македонска Каменица (500).

Вакцинирањето започнува од 18 Октомври (Среда) и се препорачува на сите граѓани, а пред се на високо ризичните групи (хронични болни, со срцеви, белодробни и метаболни заболувања), на помлади со намален имунитет кои често подлежат на горно респираторни инфекции, на лица над 65 години како и на просветни работници, шалтерски работници, такси возачи и сите останати кои доаѓаат во контакт со повеќе лица.

Вакцината се прима на доброволна база и истата чини 400,00 денари.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари