Со победата во финалниот натпревар од 3:1 над екипата од ОУ „Никола Карев“, фудбалерите на ОУ „Раде Кратовче“ се победници на Општинските натпревари во футсал кои ги организираше Сојузот на училиштен спорт – Кочани.

На Општинските натпревари освен основните училишта од Кочани учествуваа и основните училишта од општините Зрновци и Чешиново-Облешево.

Со освојувањето на првото место ОУ „Раде Кратовче“ се избори да ја претставува општината на Зонските натпревари.

С. Ивановски

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари