Во организација на Сојузот на извидници на Македонија а во рамките на проектот „Младинско учество преку извидништво“ денеска во Кочани младите даваа свои идеи како да се подобри квалитетот на животот во градот.

Настанот се одвиваше на платото во Градскиот трговски центар во Кочани во периодот помеѓу 12:00 и 14:00 часот.

Од извидничкиот одред „Ластовица“ кој беше домаќин на настанот во Кочани, велат дека младите давале голем број на интересни идеи, а тие ќе се потруделе да реализираат барем една од нив со буџетот со кој што располагаат, а додека другите идеи дадени од младите ќе ги доставеле до локалната самоуправа и државните институции.

Проектот за граѓанско учество, реализира активности за лоцирање на потребите пред се на младите но и за останатите граѓаните во 5 општини во Република Македонија, меѓу кои е и Кочани.

DSCN9130

DSCN9135

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари