Како што не информираа во саботата, група граѓани кои се засегнати најмногу од птичјата наезда помош за решавање на нивниот проблем ќе побарале од советниците, односно ќе се обиделе нивното барање да биде разгледано на следната седница на Советот на Општина Кочани.

Како што истакнаа барањето за решавање на сега овој веќе настанат проблем, ќе го засновуваат за претрпената штета на нивните кровови, за нечистотијата што им ја создаваат во дворовите и по терасите, за нервозата што им ја наметнаа откако се појавија.

Ние користејќи го разговорот со нив направивме во мошне краток интервал неколку фотографии на различни објекти во централното градско подрачје.

Што и да кажеме, можеби ќе погрешиме, но фотографиите доволно зборуваат за сé.

С. Ивановски

DSCN0142

DSCN0149

DSCN0152

DSCN0153

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари