Во врска со граѓанската претставка за третманот на заловени кучиња, поднесена до одговорните што стопанисуваат со заловените бездомни кучиња Општина Кочани е против секаков вид нехуман третман на кучињата и ќе преземе мерки, во рамките на своите надлежности, да се спречи ваквата појава.

Законот точно опишува како треба да се третираат заловените животни, а ние испраќаме јасна порака дека сите чинители да се придржуваат кон пропишаните законски одредби.

За точно информирање на јавноста, оваа општинска наделжност е делегирана на КЈП „Водовод“, претпријатие кое има склучено договор со фирма избрана по пат на јавна набавка.

Општина Кочани

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари