По сончево и пријатно време, пред полни трибини, на „Градскиот стадион“ во Виница се одржаа годинешните осми возобновени „Тодорови трки“.

Трките за отворени ги прогласи Градоначалникот на Општина Виница Ивица Димитров.

Годинава гледачите можеа да  проследат неколку дисциплини: освен трката на пензионерите на 60 метри, и традиционалните трки на учениците, гледачите ги проследија и трките на велосипеди, трките со вреќа, со лажица и јајце во устата, со шише на главата, со патерици и секако теглењето на јаже.

Општина Виница со уште неколку приватни компании за првопласираните тројца во сите дисциплини обезбеди пригодни награди.

С.Ивановски

2_n

6_n

4_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари