Три традиционални литературни манифестации: Македонска лирска песна, Прозно перо и Поетска гала, која се одржува на ниво на Македонија, а во организација на Милица Паулус дипл.писател, оваа година се одржа на 10.03.2018 год од 12 часот во НУЦК ,,Ацо Ѓорчев,, во Неготино.

На настанот учествуваа голем број поети и прозаисти од републиката.

Нашата сограѓанка Ленче Стоименова учествуваше во сите три литературни манифестации со свои творби и доби втора награда и пехар за ,,Прозно перо,, т.е краток расказ.

Исто така учествуваше и како афористичар.

Одлична организација и беспрекорен тек на сите три настани.

23

45

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари