По повод прославата 50 години постоење на КЈП „Водовод“ беа доделени Благодарници на сите досегашни директори како Признанија на дел од вработените.

На директорите кои за жал не се повеќе меѓу нас Благодарниците им беа врачени на членови од нивните фамилии. Единствено поради оправдани причини на церемонијата на врачување Благодарници не присуствуваше Лазар Веселински.

Благодарници беа врачени на:

Симеон Спасовски – првиот директор во периодот од 1968 – 1970 г.

Јован Едровски – директор од 1970 – 1987 година.

Методи Пендевски – директор од 1987 – 1987 година.

Лазар Веселински – директор од 1987 – 1997 година.

Лазо Тодоров – директор од 1997 – 2001 година.

Георги Христов – директор од 2001 – 2004 година.

Љупчо Беличев – директор од 2004 – 2009 година

Љупчо Папазов – директор од 2009 – 2017 година.

Признанија на дел од вработените во КЈП „Водовод“ беа врачени на:

Сашко Лефков – вработен во Сектор „Водовод и канализација“.

Лазо Џамов – вработен во Сектор „Комунална хигиена“.

Валери Мишев – вработен во Сектор „Градско зеленило и гробишта“

Методи Ристовски – вработен во Сектор „Геотерма“.

Ксенија Басовска – вработена во Сектор „Заеднички служби“.

Благодарниците и Признанијата им ги врачи Андреј Киров в.д. Директор во КЈП „Водовод“ – Кочани.

С. Ивановски

DSCN9571

DSCN9581

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари