Со одлука на Владата на Република Македонија донесена на 27.03.2018 година Јавните Здравствени Установи „Здравен Дом“ – Кочани и „Општа Болница“ – Кочани се спојуваат и во иднина ќе се именуваат како ЈЗУ „Општа Болница со проширени дејности“ – Кочани.

Уписот во Централниот регистар на Република Македонија ќе се изврши најдоцна 30 дена по донесувањето на одлуката.

„Општа Болница со проширени дејности“ – Кочани ги презема сите долгови и побарувања на двата досегашни субјекта а сиот персонал од двата субјекта ќе заснова работен однос во новоименуваната институција.

С. Ивановски

30180735_10208997764819836_401545035_n

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари