Како што не информираат, во тек е изградбата на настрешницата на манастирот „Св. Ѓорѓи“ во село Тркање.

Рокот за конечно нејзино завршување е 6-ти Мај кога е и рамото на манастирот, но проблемот што го имаат со финансиските средства ја забавува изградбата.

Фирмата „Тигар лим“ им донирала дел од материјалот, но како манастирот уште нема негова жиро-сметка со апел до донаторите нивните прилози да ги уплатат на жиро-сметката на „Тигар лим“ како би се купил материјал што недостига.

Постои надеж дека сепак до 6-ти Мај се ќе биде завршено.

4

23

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари