Согласно препораките на Генералното собрание на ЗЕЛС, Општина Кочани организира акција за чистење на дивите депонии и јавните површини што ќе ја реализира општинската администрација.

Акцијата ќе се изведе на 5 мај 2018 година, со почеток во 08.00 часот, а вработените во општинската администрација на Општина Кочани ќе го чистат комуналниот смет на потегот од м.в. Пресечена скала до Фабриката за вода.

КЈП „Водовод“ – Кочани ќе изврши порамнување на градежниот шут на овој потег, додека група од вработените од општинската администрација ќе го собира комуналниот смет на потегот од излезот од Кочани до Градската депонија.

Општина Кочани

Одделение за комунални работи

Координатор на акцијата: Венцо Бојков

072-275- 605, venco.bojkov@kocani.gov.mk

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари