Денес беа претставени учениците од ОМУ „Ристо  Јуруков“ кои во оваа учебна година имаа повеќе настапи на кои постигнаа забележителни резултати, односно на кои за своите изведби добија награди и признанија.

АКРЕДИТИРАН ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР

Наставен предмет – Теорија

Викторија Петрова- I награда – Благој Николов – 100 бода

Филип Методиев- I награда – Благој Николов

Наставен предмет – Солфеж

Михаил Митев – I награда – Благој Николов…………………… 100 бода

Сара Стојилкова – I награда – наст. Благој Николов

Ана Танасковиќ – I награда – наст. Благој Николов

Јован Филипов – I награда – наст. Благој Николов

Мартин Димитров- I награда – наст. Благој Николов

Јана Филипова- I награда – наст. Благој Николов

Луна Милосов – II награда – наст. Благој Николов

Мари Манасиева – I награда – Љупчо Ѓорѓијев

Филип Крстов – III награда – Љупчо Ѓорѓијев

Петар Каров – Диплома за учество – Љупчо Ѓорѓијев

Јована Захариева – Диплома за учество – Љупчо Ѓорѓијев

Наставен предмет – Виолина

Иван Милосов – I награда – наст. Петар Поповски – 100 бода

Мартин Димитров – Пофалница – наст. Петар Поповски

Наставен предмет – Хармоника

Петар Каров – II награда – наст. Слободан Трајанов

Александар Димитриевски – III награда – наст. Слободан Трајанов

Бојан Костовски – III награда – наст. Слободан Трајанов

Наставен предмет – Пијано

Јана Филипова – II награда – наст. Оливер Стоименов

Никола Илиев – III награда – наст. Марија Лазарова

Мирјана Ѓоргиева – III награда – наст. Оливер Стоименов

Јован Филипов – III награда – наст. Оливер Стоименов

Илина Карајанкова – Пофалница – наст. Марија Лазарова

Љупка Карајанкова – Пофалница – наст. Марија Лазарова

Викторија Петрова – Пофалница – наст. Оливер Стоименов

Ана Митева – Пофалница – наст. Дејан Стојанов

Иван Мијалов – Пофалница – наст. Дејан Стојанов

Наставен предмет – Флејта

Јована Захариева – I награда – наст. Јованка Милојевиќ

Анастасија Таушанова – I награда – наст. Јованка Милојевиќ

Наставен предмет – Гитара

Мери Манасиева – III награда – наст. Зоран Христов

Данче Ајтовска – III награда – наст. Зоран Христов

Ученици до РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

Ученици кои ги поминаа двете нивоа (општински и регионален) и

од објективни причини не можеа да присуствуваат на третото ниво –

државниот натпревар

Хармоника – Кристијан Ставрев – III награда на РЕГИОНАЛЕН – наст. Слободан Трајанов …..Iв категорија

Теорија – Сандра Јорданов – I награда на РЕГИОНАЛЕН – наст. Благој Николов

III Меѓународен фестивал и натпревар за млади музичари

„ПОЛИХИМНИА 2018“ – 29.03.2018 год.

Пијано

* Сандра Јорданов – Прва награда (во класата на  наст. Драгана Карова Ангелова)

Камерна музика

* Бојана Николова-виолина, Катерина Ајтовска – виолина и Јована Крстовска – пијано – – Втора награда

(ученици во класа на наставниците Петар Поповски и наст. Марија Лазарова).

DSCN9017

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари