Пред десет години во село Бели на ден „Ѓурѓовден“ беше отворено новата училишна зграда.

Откако училишната зграда изградена 1948 година почна поради појава на клизиште да се оштетува, Општината Кочани реши да се изгради нова современа зграда за потребите на учениците од ова село.

Новата училишна зграда започна да се гради 2002 година  а изградбата се одвиваше во три фази.

Вкупната вредност на зградата изнесуваше 250.000 евра, средства кои беа обезбедени од Швајцарската амбасада во Република Македонија и од Локалната Самоуправа – Кочани.

Новата училишна зграда имаше три нови училници и неколку кабинети наменети за 25 ученика од прво до четврто одделение во комбинирани паралелки.

Денес во училиштето наставата ја посетуваат 17 ученика од одделенска настава, односно од прво до петто одделение. Со учениците работат 3 наставника од кои еден за I одделение, еден за II и III одделение и еден за IV и V одделение.

С. Ивановски

P1360881

P1380328

P1380340

P1380347

P1380403

P1380637

P1360903

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари