Ви ја претставуваме агендата на посетата на првиот резидентен амбасадор на Јапонија во Република Македонија г-ѓа Кеидо Ханеда која во Среда ќе ја посети Општината Виница.

11 часот– Прием кај градоначалникот на општина Виница г-дин Ивица Димитров

12 часот – Отворање на изложбата на „Јапонски графики од јапонски мајстори на дрворез од 17 век од правецот UKIYOE – УКИЈОЕ или „ЛЕБДЕЧКИ СВЕТ“

12.50 часот – Посета на музејот на град Виница со презентација за музејската поставка

13.30 часот – Посета на археолошкиот локалитет „Виничко кале“ – Виница

14.30 часот- Ручек во ресторан „Александар Парк“ во Виница

Програмата е во договор со градоначалникот на општина Виница г-дин Ивица Димитров и директорот на музејот„Теракота“ – Виница г- ѓа Јулијана Иванова.

Изготвил: Јулијана Иванова

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари