Денешниот ден 25-ти Мај беше еден од ретките кој со нетрпение се очекуваше преку целата година. Денот беше роденден на Маршалот Тито а воедно и „Ден на младоста“.

Финалето на денот секогаш беше во Белград кога се предаваше штафетата на младоста на Маршалот на Југославија Јосип Броз Тито, а во која беа собрани сите пораки од работниот народ на Југославија, од младината, од пензионерите, од сите народи и народности што живееја на тоа парче земја наречено Југославија.

Како и со какви почести се пречекуваше и испраќаше штафетата од сите населени места во државата од приложените фотографии кои покажуваат какво внимание „градот на оризот“ му посветуваше на овој настан.

Да се види, за да не се заборави.

С. Ивановски

4

1

638

645

646

647

3

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари