Во организација на Џудо Федерацијата на Македонија и Џудо Клубот „Пелистер“, во Битола се одржа „Државното првенство за помлади пионери, пионери и кадети“.

КРА „Нико“ – Кочани кој со своите натпреварувачи го имаше дебитантскиот настап, на првенството настапи со шест натпреварувачи и освои два медала од кои еден златен и еден бронзен.

Дијана Иванова настапи во категоријата „помлади пионери“ до 44 килограми и го освои златниот медал, додека Филип Јакимов кој настапи исто така во категоријата „помлади пионери“ до 46 килограми се врати со бронзениот медал.

Останатите учесници: Станче Минов, Дејвид Јорданов, Михаил Малинов и Матеј Ѓорѓиев иако имаа забележителен настап сепак останаа без медал.

Несомнено дека дебитантскиот настап а секако и освоените медали ќе претставуваат силен поттик за овие млади членови на КРА „Нико“ – Кочани за уште поголема работа и желба за нови успеси.

С. Ивановски

34

56

2

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари