Општина Виница ги известува граѓаните дека авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на општината, ќе се одвива на 01.06.2018 (Петок) во раните утрински часови (од 05:00 до 07:00).

Општина Виница апелира до пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелните семејства.

Доколку временските услови го спречат извршувањето на дезинсекцијата, истата ќе се изврши следниот ден, кога ќе бидат поволни временските услови.

Општина Виница

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари