Како што не информираат, денес во „Ромското маало“ во Кочани започнати се работните активности за асфалтирање на улиците „Стамен Манов“ и „Митко Беќарски“.

Должината на двете улици кои претходно се подготвени од Општина Кочани околу поставувањето на водовод и канализација, заедно изнесува 260 метри а реализацијата на овие активности ќе биде покриена од страна на Аксел Ахмедовски – Министер без ресор во Владата на Република Македонија.

И тука не завршуваат активностите за овој период на годината, напротив во план е во „Ромското маало“ да бидат реконструирани уште и улицата „Славчо Стојменов“ како и преостанатите делови од улиците „Стамен Манов“ и  „Митко Беќарски“, асфалтирање на уште две улици, санирање на дупките на улиците и изградба на потпорни ѕидови онаму каде е најпотребно.

С. Ивановски

34629578_10212776113101761_3428671782511443968_n

34605215_10212776133182263_7487770512681074688_n

DSCN8971

Секое преземње на фотографии и копирање на текстовите без согласност на комарец повлекува фактурирање на име „Авторски права“.

Коментари